Vrijwilligers-TOP werd een TOP-avond!

02 mei 2016

Vrijwilligers-TOP werd een TOP-avond!

Dat Bronckhorst een rijk verenigingsleven heeft met veel bevlogen vrijwilligers werd maandagavond 11 april prachtig zichtbaar. Op de uitnodiging van de Bronckhorster Uitdaging en de gemeente Bronckhorst kwamen meer dan 100 betrokkenen af! Centraal stond de vraag: hoe ziet het vrijwilligerswerk van de toekomst eruit?

Verenigingen en stichtingen kunnen veel van elkaar leren; bijvoorbeeld op welke manier je jongeren kunt betrekken en enthousiasmeren. En ook praktische zaken als vrijwillig maar niet vrijblijvend, verzekeren, intrinsieke motivatie en belonen kwamen aan bod.

De jonge vrijwilligers van Flophouse uit Toldijk waren duidelijk: het is leuk om te doen én je leert er ook nog eens veel van! Deze ervaring kwam eveneens terug in het enthousiaste verhaal van José Luesink, voorzitter voetbalclub AZC uit Zutphen. Tijdens het interactieve gedeelte van de avond konden vrijwilligers – wat doorgaans vooral bestuursleden zijn – ideeën en beelden met elkaar uitwisselen. Er kwamen waardevolle gesprekken tot stand en vooral ontstond het besef dat samenwerking, vragen durven te stellen en anders denken dé sleutels zijn voor de toekomst! Ter plekke waren er zelfs meerdere organisaties die ontdekten dat ze elkaar in de praktijk heel goed kunnen versterken.

Op dit moment inventariseren de Bronckhorster Uitdaging en gemeente Bronckhorst de uitgesproken behoefte. Deze avond krijgt dan ook zeker een vervolg!

Om van elkaar te kunnen blijven leren werd tijdens de VrijwilligersTOP een speciale Bronckhorster Talking-Stick geïntroduceerd.  De vereniging of stichting die deze stok in handen heeft is aan het woord op Radio Ideaal én in het Contact! Na een week wordt de Talking-Stick doorgegeven aan de volgende! Op die manier blijven we ideeën en beelden uitwisselen voor de toekomst van het vrijwilligerswerk in Bronckhorst! Flophouse krijgt de Talking-Stick als eerste in handen…. Wie volgt?

talking stick kleinesticksBU 110416_vrijwilligersTOP_aanTekeningen

 

Volg ons op op Facebook: https://www.facebook.com/bronckhorsteruitdaging/,

Twitter: https://twitter.com/bronckuitdaging